JULGOTT

Köp
  • 1 200,00 kr

Årets jullåda, det köttiga du behöver till julbordet. Alla produkter är tillverkade av oss på stortorget i Östersund eller i vår produktions-, rökeri- och eventlokal på Bangårdsgatan i Östersund. Nitritfritt och utan andra tillsatser. Ärlig mat med råvaror som gör skillnad. Det köttigt göttiga du behöver till julafton och dagarna runtom.

INNEHÅLL:
- Köttbullar 1 kilo (färdiga köttbullar, bara att steka på)
- Prinskorvar 500 gram (varmrökt)
- Paté 400 gram (en av våra storsäljare!!)
- Leverpastej 200 gram (en glasburk)
- Rökt fläsk 400 gram (perfekt som kallskuret, på charkbrickan eller att ha till kolbullen)
- Kalvsylta 200 gram (behöver ingen närmare presentation, en självklarhet!)
- Julkorv 500 gram (är varmrökt och kan även användas som pålägg)
- Ölkorvar 4 st (lite av en nyhet hos oss och såklart ett måste till julbordet, bastubadet eller kvällssnackset).

Alla vikter är ungefärliga, allt levereras vackumpackat utom leverpastejen som är bakad i glasburk. Flera av varorna går att frysa in om man inte äter upp allt under julen eller om man inte är så många.

När du hämtar din jullåda kan du komplettera med andra godsaker från oss eller andra lokala producenter såsom tunnbröd, choklad, kola, dryck, ost osv.


JULSKINKAN!? OBS JULSKINKORNA ÄR NU SLUTSÅLDA! DOCK KOMMER DET FINNAS ATT KÖPA I SKIVOR PÅ LÖSVIKT I BUTIKEN VID UPPHÄMTNING!!!

Önskar du en hel skinka och beställer denna låda? Välj till detta i varianter. Skinkan är rimmad och kokt och kostar 369kr/kilo (Betalas vid upphämtning i butiken).
Vi delar in skinkorna i olika storlekar LITEN: 1-2 kilo MELLAN: 2-3 kiloSTOR: över 3 kilo. Skriv vad du helst önskar i så fall, betalning sker i samband med uthämtning så du betalar för den vikt du får. OBS! Vi kan inte garantera att du får den vikt du önskar men ska göra det vi kan.

I år har vi aktivt valt att inte inkludera julskinka i jullådan då vikterna varierar väldigt mycket och det blir svårt att göra på ett bra sätt i lådorna. Vi kommer dock att sälja ett antal skinkor och i första hand är det ni som köper jullåda som får boka dessa, vi kommer även sälja på lösvikt i butiken(uppskivad, griljerad skinka). Vi hoppas också att det ska bidra till minskat svinn, att ni kan köpa en mindre mängd istället för flera kilo som riskeras att inte ätas upp.

Nötköttet är från naturbetande djur (Jämtland eller Ångermanland), slaktat på Rafnaslakt där vi också är delägare. Inget kraftfoder eller antibiotika. Respekt hela vägen. Dessutom är djuren vi köper lite äldre, ofta flera år gamla. Tillväxt ska inte stressas fram! Vill du läsa mer om vår filosofi så gör du det under "djuren". Samt endast utegående grisar, bland annat de på bilden som vi besökte i början av november. De håller till hos Mats och Nina i Vällviken. Inte heller antibiotika används här. Vi betalar bönderna mer än industrin, vi vill bidra till en levande landsbygd och hållbara småskaliga jordbruk där djuren inte stressas varken i tillväxt eller vid transport eller slakt.